Home / Позив за пријављивање за индивидуалне мобилности

 

користимо ову прилику да Вас обавестимо да je у петак, 14.02.2020. године, отворен обједињени позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључних акција 103 и 107 Ерасмус+ програма мобилности студената и особља. Позив је отворен за оне Интер-институционалне споразуме који су до сада потписани, а у оквиру средстава која су Универзитету у Београду одобрена за реализацију мобилности у периоду 2019-2021. година.

Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/), планирано је да осим текућег конкурсног периода, позиви поново буду отворени једино у случају да након затварања позива преостану додатна средства за реализацију индивидуалних мобилности.

У оквиру Кључне акције 103 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, студенти могу да конкуришу за реализацију мобилности у јесењем семестру 2020/21. академске године (сва три нивоа студија), док се докторанди могу пријавити и за реализацију мобилности током пролећног семестра 2020/21. академске године, уз напомену да мобилности у пролеће 2021. године могу бити реализоване закључно са 21. мајем 2021. године.

У оквиру Кључне акције 103 запослени на Универзитету у Београду (наставно, истраживачко и административно особље) могу да конкуришу за реализацију мобилности и у току пролећног семестра 2019/20. академске године, као и у академској 2020/21. години, уз напомену да мобилности у пролеће 2021. године могу бити реализоване закључно са 21. мајем 2021. године.

У оквиру Кључне акције 107 (мобилност у земљама ван ЕУ) студенти и запослени УБ, могу да конкуришу за реализацију мобилности и у току пролећног семестра 2019/20. академске године, као и у академској 2020/21. години, уз напомену да мобилности у пролеће 2021. године могу бити реализоване закључно са 10. јулом 2021. године.

Напомињемо да мобилности неће моћи да се реализују док се конкурси за пријаву не затворе, а ЕСПБ координатори не номинују све пријављене кандидате који испуњавају услове конкурса.

Преглед мобилности за које су отворени позиви за пријаву можете пронаћи на следећем линку: OPEN CALLS 

Листа отворених позива није коначна, јер је објављивање позива за пријаву за мобилност условљено потписивањем Интер-институционалног споразума са иностраним партнерима. Сходно томе, позиви ће бити редовно ажурирани у зависности од динамике потписивања Интер-институционалних споразума, те Вас најљубазније молимо да редовно пратите секцију OPEN CALLS на платформи MobiOn.

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду

С поштовањем,

Еразмус+ тим Универзитета у Београду

 

Share This

 
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

 

1 × 5 =