Home / Амбасада Републике Кореје – Обавештење о конкурсу за постдипломске студије у Кореји

 

Амбасада Републике Кореје у Републици Србији има част да обавести Ваш Факултет да је Национални институт за медјународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао конкурс за три држављанина Србије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Амбасада ће, уколико кандидати испуне све потребне услове, препоручити кандидате овом институту (NIIED), који ће изабрати најбољих четворо студента. Након завршеног процеса селекције, успешни студенти би требало да буду у Кореји од августа 2017. године.

У прилогу се налази брошура на српском језику. Додатне информације о овом програму можете, такодје, наћи на сајту амбасаде Републике Кореје: http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

Пријава и сва потребна документација заинтересованих студена мора стићи на адресу Амбасаде, најкасније до 16. марта 2017. године. Апликанти који су прошли први круг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледаних докумената. Љубазно Вас обавештавамо да ће студенти, који не испуњавају услове наведене у приручнику за пријаву, бити аутоматски дисквалификовани.

На основу горе наведеног, а на обострано задовољство, молимо Вас да ову информацију проследите свим потенцијално заинтересованим студентима, путем Ваших канала обавештавања, како би се што већи број студената, који испуњавају услове, пријавио на овај конкус и уживао повластице овог целокупно финансираног програма мастер или докторских студија Владе Републике Кореје.

Стипендија обухвата следеће ставке:

–              Повратну авионску карту

–              Месечну стипендију у износу од 900 000 KRW

–              Језички курс у року од годину дана

–              Пуну школарину за мастер и докторске студије

–              Здравствено осигурање током боравка у Кореји

–              Додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања

За све додатне информације можете се обратити господјици Јелени Милосављевић, на званичан мејл Амбасаде (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

Брошура – студирање у Кореји

 

Share This

 
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

 

13 − ten =