Home / Конкурс за – Danubius Young Scientist Award 2021

 

http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=1576

Аустријско савезно министарство за науку, истраживање и привреду и Институт за Дунавску регију и Централну Европу и ове године додељује Danubius Young Scientist Award. Жеља Министарства је да подстакне младе научнике/научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију. Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.350,00 € по добитнику/добитници.


На конкурс се шаљу следећа документа:

a) извод научног рада кандидата/кандидаткиње (на пример: докторске дисертације, научног дела или публикације и сл.), не дуже од 3 странице (на енглеском),

b) изјава дужине до пола странице у којој се објашњава значај рада кандидата/кандидаткиње за Дунавску регију, односно значај изван националног оквира (на енглеском),

c) био-библиографија кандидата/кандидаткиње (Curriculum Vitae са листом публикација, максимално 3 странице, на енглеском),

d) копија дипломе или уверења о стицању научног назива доктора наука (као потврда да је испуњен критеријум да је лице докторирало након 1. јануара 2016. године; овај документ не мора да буде на енглеском).

Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском и у електронском формату.

Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.

Пријаве се могу поднети искључиво у електронском формату на адресу milos.bojicic@rect.bg.ac.rs  до 1. јуна 2021. године у 13:00h.

Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве и проследити три најбоља рада са различитих јединица Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.

Ближи услови конкурса могу се наћи на http://www.idm.at/projekte/preise/danubius-young-scientist-award

 

Share This

 
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

 

2 × 3 =