Home / Uncategorized / Обавештења у вези са КОРОНА ВИРУСОМ COVID-19

 

Важни линкови: 


Мере Владе Републике Србије од 16.03.2020.

Мере на основу Oдлуке о увођењу ванредног стања


Одлука декана:

У складу са одлукама Владе и Председника Републике Србије донетим 15.03.2020, у условима ванредног стања на целој територији Републике Србије, налажем следеће:

Настава на Факултету за физичку хемију у згради на Студентском тргу 12-16 се обуставља до доношења одлуке о поновном почетку наставе у складу са одлукама надлежних институција/органа.

Одлуке о евентуалним облицима наставе на даљину (web платформе и слично) биће донете у складу са препорукама/одлукама надлежних институција/органа, о чему ће наставници и студенти бити правовремено обавештени.

Рад на Факултету за физичку хемију у згради на Студентском тргу 12-16 обављаће се само у нужној мери у складу са одлукама надлежних институција и органа:

1. Све службе радиће минимално колико је неопходно да обаве текуће послове у условима ванредног стања. Одлуке о потреби долажења на посао запослених у службама Факултета доносиће декан на дневном/недељном нивоу, о чему ће запослени бити обавештавани путем е-поште и/или телефонским путем. Забрањен је долазак на посао без налога декана достављеног путем е-поште или телефонским путем. Запосленима се налаже да редовно прате електронску пошту.

2. Наставницима и истраживачима се налаже да експериментални рад прекину или сведу на неопходни минимум уз неопходно претходно одобрење декана. Забрањен је експериментални рад без одобрења декана. Обрада података већ извршених експеримената, писање радова, итд. у највећој могућој мери треба да се обавља у кућним условима.

Налаже се запосленима и студентима да редовно прате информације везане за рад и наставу на wеб-сајту Факултета.

15.03.2020.

Декан Факултета за физичку хемију

проф. др Гордана Ћирић-Марјановић


Одлука декана:

Основне опште превентивне мере у циљу спречавања ширења корона вируса COVID-19 на Факултету за физичку хемију

Запослени и студенти који имају симптоме грипа (кијање и/или кашљање као респираторне проблеме и благо повишену телесну температуру) као здравствени проблем имају обавезу да не долазе на Факултет до престанка наведених симптома, као и да обезбеде одговарајућу потврду лекара за правдање одсуства.

Запослени и студенти који имају суви кашаљ, отежано дисање и губитак даха као респираторни здравствени проблем и високо повишену телесну температуру имају обавезу да не долазе на Факултет, да се тестирају на корона вирус COVID-19 код надлежних институција, као и да обезбеде одговарајућу потврду лекара за правдање одсуства. У случају позитивног теста на корона вирус COVID-19 запослени и студенти дужни су да о тој чињеници хитно обавесте декана Факултета.

Препоручује се запосленима и студентима да редовно перу руке.

Препоручује се запосленима и студентима да користе 70% етил алкохол као средство за дезинфекцију руку после прања и сушења руку, пре и после сваког предавања или вежби у лабораторији. Етил алкохол 70% се налази у свим тоалетима у блоку Ц као и у свим студентским лабораторијама и у свим просторијама у којима раде запослени.

Препоручује се запосленима и студентима да не додирују очи, уста и нос неопраним и недезинфикованим рукама.

Препоручује се запосленима и студентима да смање на минимум контакт “лице у лице” са другим запосленим лицима и студентима на растојању < 1 m.

14. 03. 2020.

Декан Факултета за физичку хемију

проф. др Гордана Ћирић-Марјановић


Вести:

 

Share This

 
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

 

two × two =