Home / Наградни конкурс фонда Ненада М. Костића за најбоље мастер или дипломске радове из свих области чисте и примењене хемије

 

НАГРАДНИ КОНКУРС ФОНДА НЕНАДА М. КОСТИЋА ЗА НАЈБОЉЕ МАСТЕР  ИЛИ ДИПЛОМСКЕ РАДОВЕ ИЗ СВИХ ОБЛАСТИ ЧИСТЕ И ПРИМЕЊЕНЕ ХЕМИЈЕ

Фонд Ненада М. Костића за хемијске науке улази у шеснаесту годину рада на корист науке и наставе у Србији. Оснивач и председник Фонда, др Ненад М. Костић, вратио се у завичај после 38 година проведених на универзитетима у САД. Фонд делује кроз Управни одбор, који чине професори са универзитета у Србији: др Љиљана С. Јовановић са Природно-математичког факултета у Новом Саду, председник; др Неда М. Мимица-Дукић са Природно-математичког факултета у Новом Саду; др Милош И. Ђуран са Природно-математичког факултета у Крагујевцу; др Душан М. Сладић са Хемијског факултета у Београду; др Миљенко Н. Перић са Факултета за физичку хемију у Београду и др Нико С. Радуловић са Природно-математичког факултета у Нишу.

Фонд ће наградити ауторе и похвалити менторе два најбоља рада одбрањена у периоду од 1. априла 2016. до 31. марта 2017. године. Новчане награде износиће 750, односно 600 евра. Ненаграђени кандидати добиће по један графички лист српских ликовних уметника.

Конкурс траје од 20. фебруара до 7. априла 2017. године. Кандидати се на конкурс пријављују сами. Пријаву могу добити од било ког члана Управног одбора или на e-mail: ljiljana.jovanovic@dh.uns.ac.rs. Потпуна пријава са свим прилозима може се предати лично члану Управног одбора или послати поштом на адресу: проф. др Љиљана Јовановић, Департман за хемију, Природно-математички факултет, Трг Д. Обрадовића 3, 21000 Нови Сад. Уз пријаву се прилаже по један примерак следећих докумената:

  • Биографија, не дужа од једне стране, са подацима о средњошколском образовању, универзитетским студијама, каријери и евентуалним наградама и успесима.
  • Мастер или дипломски рад у електронској форми, на диску.
  • Уверење о одбрањеном раду.
  • Уверење о положеним свим испитима на основним и мастер студијама са оценама.
  • Две поверљиве препоруке меродавних особа које добро познају рад кандидата, послате на e-mail: ljiljana.jovanovic@dh.uns.ac.rs.
  • Списак и копије објављених радова и саопштења.

Управни одбор и председник Фонда ће вредновати заслуге кандидата по устаљеним мерилима као што су: научна вредност рада; оригиналност, квалитет и применљивост резултата; објављени и саопштени научни и стручни радови, ако их кандидат има; комисијска оцена одбрањеног рада; успех на студијама и слично. Награде и похвале биће додељене у уторак, 23. маја 2017. године у 12 сати, на Природно-математичком факултету у Крагујевцу, Радоја Домановића 12. Награђени кандидати и  похваљени ментори су обавезни да присуствују свечаности. Добитници награда ће изложити своје радове у предавањима која ће трајати по највише седам минута. Свим награђеним и ненаграђеним кандидатима и њиховим менторима који буду присуствовали свечаности биће плаћени путни трошкови у оба смера,  без њиховог захтева. Сви присутни биће позвани на мали пријем у част наградјених и похваљених.

Ближа обавештења о конкурсу могу се добити од проф. др Љиљане Јовановић, телефон: 021/485-2736; e-mail: ljiljana.jovanovic@dh.uns.ac.rs или од председника и оснивача Фонда, проф. др Ненада М. Костића, чија е-маил адреса је nen.m.kos@gmail.com.

ФОНД НЕНАДА М. КОСТИЋА ЗА ХЕМИЈСКЕ НАУКЕ

Пријава за 2017. годину

 

Share This

 
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

 

twenty − 7 =